چاپ افست چیست؟

در بیان کلی افست یک سیستم چاپ است که امروزه به طور بسیار گسترده برای چاپ انواع بروشور، کاتالوگ، پوستر، کارت ویزیت فرم های عمومی و خلاصه هر چیزی که قرار است بر روی کاغذ و با تیراژ و کیفیت بالا چاپ شود مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در چاپ اُفست از سیستم رنگی CMYK ) Cyan ,Magenta ,Yellow ,black) استفاده می کنند و رنگ ها به صورت جدا گانه بر روی کاغذ چاپ می‌شوند. دستگاه‌های چاپ افست با توجه به مدل و قیمت آنها بین ۱ تا ۵ ستون رنگ دارند. در زیر تصویر شماتیک یک دستگاه چاپ افست با ۴ ستون رنگ نمایش داده شده که به دستگاه ۴ رنگ هم‌زمان معروف هستند.
در دنیای چاپ روش دیگری به نام چاپ دیجیتال هم وجود دارد که می توانید با مراجعه به مطلب تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست چیست، با ویژگی های این روش چاپ و تفاوت های آن با چاپ افست آشنا شوید.

مراحل انجام کار

۱ – طراحی

اولین بخش در هر نوع سیستم چاپی طراحی می‌باشد. طراحی بر خلاف مفهومی که در جامعه ما فراگیر شده است کاری بسیار حساس و تخصصی است. شاید یک فرد مسلط به برنامه‌های گرافیکی مانند فتوشاپ بتواند با سر هم کردن چند تصویر یک تصویر خلق کند.
اما مسلماً نمی‌تواند یک طراحی استاندارد هم ار نظر بصری و هم برای چاپ خلق کند. زیرا از تجربه و تخصص که مهم‌ترین قسمت‌های بخش طراحی هستند بی‌بهره است.
پیشنهاد ما به شما که این مطلب را مطالعه می‌کنید و سایر افرادی که شما می توانید به آنها اگاهی ببخشید این است که به طراحی سفارشات خود اهمیت ویژه ای بدهید و از سپردن سفارشات طراحی تان به افرادی که طراح گرافیک نیستند جدا خودداری کنید.
یک طراح گرافیک در هنرستان هنرهای زیبا 2 تا 3 سال و در دانشگاه حداقل 4 سال در مورد هنر و علم طراحی گرافیک دانش و تجربه کسب می کند و نکاتی را در پروژه طراحی شما رعایت خواهد کرد که قطعا تاثیر گذار و قابل توجه خواهد بود.
به زودی در طرحان مقاله ای در مورد اینکه طراح گرافیک کیست و چرا باید سفارش طراحی حتما توسط طراح گرافیک انجام شود صحبت خواهیم کرد.

2- لیتو گرافی

در این مرحله پروژه طراحی شده به لیتوگرافی برده می‌شود و با استفاده از دستگاه ایمیج ستر( Image Setter ) از طراحی خروجی (فیلم) گرفته می‌شود. در کار‌های چهار رنگ چهار فیلم به صورت جداگانه برای هر رنگ تهیه می‌شود.
پس از تهیه‌ فیلم از فایل‌ها، فیلم‌های هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهی به نام قید کپی قرار می‌گیرد و پس از نوردهی نقش فیلم بر روی زینک می افتد. بدین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه می‌شود. برای آشنایی بیشتر با لیتوگرافی پیشنهاد می کنیم مطلب لیتوگرافی چیست؟ را مطالعه کنید.

3- چاپ

همان گونه که گفته شد ماشین چاپ با توجه به مدل آن از غلطک‌های متعدد تشکیل شده که مرکب را یکنواخت کرده و نهایتاً به زینک می‌رساند. زینک ابتدا به‌ وسیله غلطکی مرطوب می شود (غلطک آب)، مرکب توسط غلطک دیگری بر روی زینک مالیده می‌شود. به دنبال آن نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ می‌افتد و بعد از آن به کاغذ منتقل می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *